AFT moje láska - jak to vlastně začalo
2. 8. 2023

AFT moje láska - jak to vlastně začalo

S AFT terapií jsem se setkala v roce 2005. V porovnání s její dnešní podobou byla tehdy vlastně v počátcích. Do té doby jsem pro práci s klienty používala kineziologii – One brain. Nebyla jsem s ní úplně spokojená – někdy zafungovala perfektně, jindy moc ne nebo se většina problémů vracela.sem se setkala v roce 2005. V porovnání s její dnešní podobou byla vlastně v počátcích. Do té doby jsem pro práci s klienty používala kineziologii – One brain. Nebyla jsem s ní úplně spokojená – někdy zafungovala perfektně, jindy moc ne nebo se většina problémů vracela.

Když jsem na kurzu sledovala první odblokování touto metodou, tak jsem s překvapením konstatovala, že tam, kde „kinezka“ končí (tj. když už máme pocit, že je hotovo, že jsme odhalili a zpracovali příčinu), tam AFT pořádně začíná a do hloubky prozkoumává klientovo téma.

Následující praxe mi dala za pravdu: s klienty, se kterými jsem spolupracovala dlouhodoběji, se mi s opakovaně stávalo, že jsme se znovu vraceli do situací, které jsme už v minulosti procházeli a které jsme považovali za uvolněné. Najednou jsme nacházeli další aspekty a hlubší souvislosti. To nejdůležitější: současně s tím jsem měla nástroj, jak je zpracovat.

S rozvojem AFT se něco podobného jsem zažila ještě jednou a to v době, kdy autor metody dr. K.Ebert rozpracoval tz. A4M akupunkturu pro mysl. Dnes se  jednoduše a prostě nazývá AFT 2. V současné době představuje nejrozsáhlejší část celé metody s hlubokým dopadem do energií, které mají tendenci naši osobnost popostrkávat neustále jedním směrem. Jsou příčinou, proč se už jednou probraná témata vracejí, i když třeba v jiné podobě nebo intenzitě.

V čem tedy kouzlo této terapie spočívá? Stručně řečeno cílí na nalezení a uzdravení emocionálních/energetických příčin našich psychických i fyzických problémů.

Začnu od konce, od nejmladší a nejposlednější části. Jak už jsem se zmínila, nějaký čas byla nazývána A4M – akupunktura pro mysl, ale protože docházelo k záměnám pícháním jehliček, tak nakonec zůstalo u jednoduchého AFT II.stupeň.

Tato část má velmi důležitý úkol: zajistit, aby se už jednou řešená témata nevracela. Naše osobnost je složena z mnoha částí, náš život ovlivňuje spousta energií, které v souhrnu vytvářejí tendenci tlačit nás neustále jedním směrem, vytvoří filtr, skrz který se na svět díváme a přitom ho nevnímáme. Patří sem například témata Ega (přetrvávání emocí, přetrvávání zkušeností,…) , témata narušení základních lidských potřeb témata archetypů, čaker, zděděných energií rodu, zranění duše atd. Změna bývá pozvolnější, ale podstatně trvalejší.

Další rozsáhlou oblastí jsou témata vědomé mysli. Zde se AFT opírá o Hawkinsovu tabulku vědomí. Dr. Ebert  (autor AFT) ji se svou ženou perfektně rozpracovali, takže se stala skvělou pomůckou pro identifikování programů, které se projevují v našich životech a způsobují nám problémy fyzické i psychické: jde o témata pýchy, vzteku a vzdoru, touhy a chtění, strachu, smutku a lítosti, bezmoci, viny a bezcennosti. Po zpracování těchto programů dochází rychle k úlevě, ale bez předchozí části AFTII., je pravděpodobné, že se témata budou vracet. Možná slabší, možná v jiné podobě.

Poslední částí je systém práce s tělem: pro stovky nejrůznějších diagnóz dr. Ebert vytvořil postupy na stimulaci akupunkturních bodů poklepem. Každý z postupů (receptů) je originální, jedinečný. Celé to funguje tak, že předepsaným postupem se stimulují postupně vybrané akupunkturní body. Tato stimulace vlastně představuje určitou depeši našemu mozku a radí mu, co dělat, aby došlo k uzdravení. Pro stimulaci je třeba dodržovat více pravidel. To docela dost lidí nedává, proto nakonec po objevení faktu, že manuální stimulaci je možné nahradit zvukem, vznikla verze „pro lenochy“: jednotlivé postupy byly převedeny do tónových nahrávek. Ty lze používat samostatně a je možné je zakoupit u autora metody.

Všechny tři části dohromady tvoří perfektní ucelený systém, který současně lze propojit s dalšími možnostmi jako je třeba práce s esencemi, dornova metoda, různé masáže, tai-chi a podobně.

S AFT terapií je možné pracovat i na dálku. Stačí připojení na internet a notebook nebo stolní počítač! A pohlídat si časový posun, když například já jsem v Čechách a klient v Kanadě.

Jitka Studénková
Autor: Jitka Studénková

Při své práci se každý den setkávám s lidmi, kteří chtějí žít kvalitní a naplněný život.

Každý z nich má spoustu přání. Ta jsou často velmi odlišná, ale v základě mají stejnou podstatu - žít plnohodnotný život, milovat a být milován, mít pevné zdraví, zažívat jistotu a stabilitu, mít možnost se rozvíjet, realizovat svoje přání, vize a koníčky.

Vyslechla jsem už spoustu životních příběhů

- smutných, úsměvných i překvapivých.

A jsou to příběhy, které vedou k tomu, co v životě nechceme:
k fyzickým nemocem, k narušeným a problematckým vztahům,nedorozuměním, k psychické nepohodě, nízké sebehodnotě, nelásce k sobě samému, k přitahování si nešikovných a nežádoucích situací do života.

AFT - terapie přitahovacích polí jako cesta k řešení 

Z mnoha terapií, které existují, jsem se zaměřila na AFT, protože splňuje to, co nazývám elegantním řešením pro klienty

- je účinná, je šetrná, působí současně na emocionální/energetické příčiny i na tělo

Cílem tohoto webu je poskytnout základní informace o AFT terapii a odpovědět na další otázky.
Další informace o mé práci najdete na mém osobním webu

Jitka Studénková, AFT terapie

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení