Dr.Kurt Ebert o AFT (terapii/technikách přitahovacích polí)
26. 11. 2023

Dr.Kurt Ebert o AFT (terapii/technikách přitahovacích polí)

Dr.Kurt R.EBERT, autor AFT terapie:

"Terapie přitahovacích polí (AFT) představují nový způsob využití starobylého čínského objevu energetického systému meridiánů. Tato terapie je světově unikátní, mimořádně účinná a jeho použití je jednoduché.

Dnes už víme, že Číňané měli pravdu, že meridiánový systém je vstupem k energetickým procesům, které řídí vývoj našeho těla a kontrolují a koordinují jeho fungování. Akupunkturní body (body na meridiánech v místě, kde meridiány vystupují na povrch těla) jsou součástí energetického signalizačního systému. Jsou to body singularity: rozhraní mezi viditelným a neviditelným ve vesmíru. Na těle je více než 450 akupunkturních bodů, AFT jich využívá pouze 23. Pokud je správně stimulujeme, mohou normalizovat narušené tělesné energie, které jsou základem všech fyzických nemocí, jimiž se AFT zabývá. Stejným způsobem je využívá i druhý stupeň AFT (dříve nazývaný  Acupucture4TheMind/Akupunktura pro mysl) používá tytéž body ke změně mysli a emocionálních stavů jako jsou úzkosti, strachy, pocity viny, smutky, osamělost a různé osobnostní problémy.

Je pochopitelné, že můžete pochybovat o správnosti toho, co předkládáme. Mnozí stále zpochybňují hodnotu akupunktury, přestože bylo přesvědčivě prokázáno, že akupunktura je účinná.

Můžete být skeptičtí. Přečtěte si provedenou experimentální studii o účinnosti AFT při léčbě různých druhů bolesti u myší. Ano, myši, ta malá stvoření, která nemají žádné placebo reakce a slouží jako "zlatý standard" ve farmaceutickém výzkumu. Byla prokázána schopnost AFT tlumit bolest a výsledky byly zopakovány. Pokud vás výsledky experimentálních testů nepřesvědčily, vyzkoušejte jej zdarma. Koneckonců, léčba je skutečně účinná pouze tehdy, pokud u vás funguje.

Přestože mezi čínskou medicínou a AFT existuje filozofická shoda, v praxi se od sebe značně liší. Akupunktura využívá jehly ke stimulaci meridiánového bodu nebo bodů po určitou dobu. Vpichování nesprávného bodu může být škodlivé a odborná aplikace je nezbytná. Naproti tomu AFT rychle a opakovaně stimuluje sekvence meridiánových energetických bodů pomocí vysoce specifických tónů. Nemohou vám nijak ublížit. Jde vlastně o „vysílání“ cílené zprávy mozku, který pak normalizuje specifické energetické procesy. Díky tomuto cílení mají formule AFT velmi specifické účinky na rozdíl od obecnějšího působení, které je obvykle pozorováno u akupunktury. Cílený charakter léčby AFT byl prokázán a ověřen v experimentálních studiích tlumení bolesti u myší.

Jak AFT i akupunktura shodně vnímají nemoci a potíže jako důsledek poruch v energetických systémech mysli a těla. Podle AFT se nemoc vyskytuje pouze za správných podmínek. Mezi tyto podmínky vždy patří stresující emoce. Při tomto procesu zapojená energie mysli, která je součástí stresu, vnáší energetické chyby do řídicího systému těla. Každý různý typ stresu vytváří svou vlastní charakteristickou energii, která může neúmyslně narušit systémy, které řídí tělo. Každý typ stresu otevírá tělo specifickým nemocem a poruchám. Tato narušení se v těle projevují jako symptomy a specifické shluky nemocí/emocionálních stavů. Z pohledu AFT každá nemoc a každá forma utrpení začíná v mysli. To platí pro zvířata i pro člověka. Uvědomění je základem stresu a trápení.

AFT považuje všechny myšlenky a emoce pod úrovní neutrality na mapě vědomí Davida Hawkinse za potenciálně škodlivé pro naše tělo. Seznam těchto hladin vědomí pod úrovní neutrality evokuje "Sedm smrtelných hříchů": myšlenky a pocity studu, viny, neschopnosti, smutku, strachu, touhy, hněvu a pýchy. Když prožíváte tyto emoce, otevíráte se nemoci a utrpení.

Jak se dá očekávat, čínská medicína také věří, že nemoci a špatný zdravotní stav mohou být způsobeny emocemi. V TČM jsou emoce považovány za něco, co přímo narušuje zdravé fungování našich orgánů. Extrémní štěstí nebo strach poškozují srdce, hněv škodí játrům, úzkost poškozuje plíce, přežívání ovlivňuje slezinu a šok poškozuje ledviny. Pro TCM je zdravý a vyvážený emoční život zásadní pro udržení fyzického zdraví.

Možná se divíte, proč se západní medicína a systémy založené na meridiánech tolik liší. Důvodů je několik. Za prvé, věda byla založena na specifických koncepcích měření a pozorování. Pokud něco nelze vidět a/nebo změřit, neexistuje to. Není to hodno pozornosti. Věda nemůže měřit myšlenky nebo pocity, stres nebo cchi. Za druhé, cchi je pojem přesahující pojmové hranice newtonovského myšlení, ve kterém příčina musí existovat ve fyzikálním světě. A konečně, lékařské studie se týkají fyzikálně pozorovatelného, což přináší další problém. Fyzikové již mnoho let vědí, že samotný proces pozorování něčeho mění pozorovanou věc. Pozorování vlastně vytváří něco z ničeho.

Po pečlivém studiu účinků akupunktury na tělo se medicína shoduje, že akupunktura funguje, ale netuší jak a proč. Ve fyzikálním světě není znám žádný "mechanismus působení". Nedokážou svými přístroji najít energii cchi, takže západní vědci a lékaři akupunkturu z velké části odmítají a propojení mysli a těla většinou ignorují. Je tomu tak i přesto, že existují jasné důkazy, že stres je největší příčinou fyzických nemocí a stárnutí. Stres je produktem mysli. Zaměření na fyzickou medicínu nespojilo souvislosti.

Meridiánové energie procházejí tělem a vzájemně na něj působí, ale nejsou jeho součástí. Jsou to nefyzické energie, v jejichž rámci vzniká náš fyzický svět, včetně našeho zdraví a pohody. Astrofyzici jako první nazvali tyto záhadné věci „temnou hmotou a temnou energií“. Neviditelné a detekované „temné energie“ nejsou jen „tam venku" mezi hvězdami, jsou všude. Pochopení těchto energií je klíčem k pochopení a udržení zdraví a pohody.

Zde brzy najdete odkaz ke stažení příručky zdarma. Vysvětluje techniku poklepávání a ukazuje vzorový příklad. Tato příručka bude ke stažení a  obsahuje více než 100 receptů z téměř 400 dostupných. Budete ohromeni tím, co zde najdete. Jedinou stinnou stránkou poklepávání je, že vyžaduje čas, soustředění, a pokud se neprovádí správně, nefunguje, proto byla vyvinuta výše zmiňovaná stimulace specifickými tony. Pokud chcete výsledky téměř bez práce, zvažte některý z našich tónových souborů mp3 nebo CD. Ty udělají práci za vás. Potřebujete jen dostatečně výkonné reproduktory."

Jitka Studénková
Autor: Jitka Studénková

Při své práci se každý den setkávám s lidmi, kteří chtějí žít kvalitní a naplněný život.

Každý z nich má spoustu přání. Ta jsou často velmi odlišná, ale v základě mají stejnou podstatu - žít plnohodnotný život, milovat a být milován, mít pevné zdraví, zažívat jistotu a stabilitu, mít možnost se rozvíjet, realizovat svoje přání, vize a koníčky.

Vyslechla jsem už spoustu životních příběhů

- smutných, úsměvných i překvapivých.

A jsou to příběhy, které vedou k tomu, co v životě nechceme:
k fyzickým nemocem, k narušeným a problematckým vztahům,nedorozuměním, k psychické nepohodě, nízké sebehodnotě, nelásce k sobě samému, k přitahování si nešikovných a nežádoucích situací do života.

AFT - terapie přitahovacích polí jako cesta k řešení 

Z mnoha terapií, které existují, jsem se zaměřila na AFT, protože splňuje to, co nazývám elegantním řešením pro klienty

- je účinná, je šetrná, působí současně na emocionální/energetické příčiny i na tělo

Cílem tohoto webu je poskytnout základní informace o AFT terapii a odpovědět na další otázky.
Další informace o mé práci najdete na mém osobním webu

Jitka Studénková, AFT terapie

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení